یک نوع سخت از ثبت شرکت، ثبت شرکت گردشگری می باشد زیرا شرایط و مجوزهای خاصی را می طلبد. مجوزهای ضروری برای ثبت شرکت گردشگری سه نوع هستند ( الف ب پ )

برای دریافت مجوزهای یاد شده نیاز به گذراندن دوره های خاصی می باشد که به آنها اشاره می کنیم.

بند الف (صدور بلیط)  : از دوره‌های مصوب و کوتاه مدت گردشگری زیر نظر سازمان هواپیمایی کشوری است. برای اخذ این مدرک ابتدا لازم است دوره مقدماتی را با موفقیت پشت سر گذاشته و سپس با گذراندن دوره پیشرفته و سه سال سابقه کار مرتبط، اقدام به گرفتن مدیرفنی بند الف، که لازمه تاسیس هر آژانس هواپیمایی می باشد، نمایید.

شایان ذکر است، این دفاتر به عنوان آژانس‌های هواپیمایی شناخته شده و فعالیت آنها فقط مربوط به صدور بلیت می باشد. این دفاتر به دو بخش تقسیم می‌شوند : ۱) صدور بلیت پروازهای داخلی ۲) صدور بلیت پروازهای خارجی

بند ب : شرکت‌های دارای مجوز بند (ب) ، می‌توانند به برنامه‌ریزی، سازماندهی، اجرا و نظارت یک برنامه سفر در قالب تور یا بسته سفر اقدام کنند؛ به عبارتی دیگر، می‌توانند از یک تور یک روزه داخل شهر تا تورهای دور دنیا را برنامه‌ریزی و قیمت‌گذاری کنند و در آن راستا، برای گرفتن مسافر در رسانه‌های گروهی تبلیغ کنند.

این شرکت‌ها حق صدور بلیط هواپیما (به هر صورت) و حق فعالیت در مسیرهای مکه، مدینه، کربلا، سوریه و… را به هیچ وجه ندارند. این شرکت‌ها می‌توانند با معرفی لیدرهای خارجی زبان خود، اقدام به دریافت ویزا برای مسافران کرده و در سراسر جهان، هتل رزرو کنند.

بند پ : صدور و اجازه فعالیت در بخش مجوز بند پ مستقیما زیر نظر سازمان حج انجام میگردد.

فعالیت دفاتر خدمات مسافرتی و زیارتی دارای مجوز بند پ در حیطه ثبت نام و برگزاری تور و سفرهای مربوط به حج و عتبات عالیات مباشد که به صورت سهمیه ای معین و خدماتی مشخص شده از طرف کارشناسان سازمان حج برگزار میگردد.

مدارک لازم جهت ثبت شرکت گردشگری
– کپی کارت ملی و اصل آن
– کپی کامل تمام صفحات شناسنامه به همراه اصل
– مدارک مربوط به سابقه کار و پرداخت بیمه
– اظهارنامه رسمی ثبت شرکت ها برای اشخاص حقوقی
– کپی آخرین مدرک تحصیلی به همراه اصل مدارک
– کپی کارت پایان خدمت و اصل آن ( ویژه آقایان )
– تعداد شش قطعه عکس سه در چهار

شرایط صدور مجوز برای ثبت شرکت گردشگری
موضوع فعالیت مربوط به سازمان فرهنگی و گردشگری مستلزم اخذ مجوز از سازمان حج و زیارت، سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و سازمان هواپیمایی می باشد. شرایط صدور مجوز جهت ثبت شرکت گردشگری به قرار ذیل است:

الف) اشخاص حقیقی

– تابعیت ایران
– داشتن حداقل ۲۵ سال سن
– داشتن حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی
– متدین به دین اسلام یا سایر ادیان به رسمیت شناخته شده در قانون اساسی
– عدم اعتیاد به مواد مخدر بنا به تایید مراجع ذیصلاح
– ارائه گواهی عدم سوء پیشینه
– کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا معافیت از آن برای متقاضیان مرد
– نداشتن اشتغال دیگر که مانع فعالیت مورد نظر باشد.
– داشتن حداقل ۳ سال سابقه کار مفید مرتبط با فعالیت مرتبط و صلاحیت شغلی(شامل فارق التحصیلان گردشگری نمی شود)
تبصره) مجوز تاسیس و فعالیت دفتر برای اتباع بیگانه فقط در قالب اشخاص حقوقی و با رعایت قوانین و مقررات مربوط صادر می شود.

ب) آدرس یا مکان فعالیت

متقاضیان تاسیس دفتر، باید محلی را با شرایط ذیل جهت انجام فعالیت خود به تشخیص مرجع صدور مجوز، دارا باشد.
– ارتباط موضوع فعالیت شخص حقوقی با فعالیت های موضوع آیین نامه نظارت بر تاسیس و فعالیت دفترهای خدمات مسافرتی، سیاحتی، جهانگردی و زیارتی
– داشتن سند تجاری یا اداری محل فعالیت
– در صورت مالکیت، ارائه اصل سند همراه با تصویر آن
– در صورت استیجاری، ارائه اصل اجاره نامه محضری همراه تصویر آن
– داشتن تجهیزات و امکانات مناسب نوع فعالیت با محل فعالیت
– واقع بودن محل فعالیت در طبقه اول یا همکف و قابل دسترسی و در دید عموم بودن
متقاضی باید نام و نشان دفتر خود را به مرجع صدور مجوز اعلام کند تا پس از تایید مورد استفاده قرار دهد. نام انتخابی باید دارای مفهوم متناسب با فعالیت دفتر بوده و از نام های غیر فارسی و غیر متعارف نباشد.
متقاضیان تاسیس دفتر باید یک نفر را به عنوان مدیر فنی به مراجع مربوط حسب مورد معرفی نمایند.مدیر فنی ضمن دارا بودن شرایط اشخاص حقیقی که گفته شد می بایست شرایط ذیل را داشته باشد
– آشنایی کامل به یکی از زبان های خارجی ترجیحاً انگلیسی و مورد متقاضیان دفتر خدمات زیارتی ترجیحاً عربی
– ارایه گواهینامه فارغ التحصیلان از آموزشگاه ها و مراکز آموزش عالی و مدارس حرفه ای خدمات مسافرتی و سیاحتی- جهانگردی یا مراکز آموزشی وزارتخانه های مرتبط
ج) ضمانت بانکی : ۵۰۰۰۰۰۰۰ ریال